Program tvůrčí podpory Tvůj skutek

Tvůj Skutek je programem finanční podpory projektům z oblasti výtvarného umění a vizuální kultury. Každý rok takto chceme podpořit vybrané události či aktivity z oblasti výtvarného umění a vizuální kultury částkou do celkové výše 5.000 Kč.

Co podporujeme?

Podpora má zůstat otevřena co nejširšímu spektru potřeb představitelů a představitelek umělecké scény, a to i těm, které se nevejdou do kategorií jiných podpůrných programů a grantů. Základní podmínkou je jejich realizace v daném kalendářním roce.

Žádost nepodmiňujeme členstvím ve Spolku Skutek. Výbor spolku si ale vyhrazuje právo podporu udělit i nepřihlášenému záměru na základě zhodnocení jeho naléhavosti.

Co musíte udělat?

Žadatel/ka se obrátí na Výbor Spolku Skutek a na jeho nejbližším zasedání stručně představí svůj záměr. Napište nám tedy na e-mailovou adresu spolekskutek@gmail.com.

Co od vás žádáme?

V případě veřejné prezentace realizovaného záměru příjemci / příjemkyně uvedou v tiskových materiálech formulaci: „Projekt se uskutečnil s finanční podporou Spolku Skutek“. Na konci daného kalendářního roku příjemci / příjemkyně shrnou využití prostředků v písemné zprávě o délce max. 1 normostrany. Ta bude uveřejněna na webových stránkách Spolku Skutek. Uvítáme poskytnutí obrazové dokumentace, ale není povinné.

Kdo už byl podpořen?

Udělení první podpory Tvůj skutek zkomplikovala opatření v souvislosti s pandemií covid-19. Kvůli nim nemohl být uskutečněn původně podpořený záměr Juliany Höschlové a po domluvě s Výborem Skutku byla finanční částka užita v roce 2021 při realizaci její samostatné výstavy In luxury times, the bug is missing v Bupadešti.

V roce 2023 byla programem Tvůj skutek podpořen student Umprum Radim Pergl v přípravě a vydání nového čísla queer magazínu Oni.